POLITYKA PRYWATNOŚCI

1.Strona aroksds.com nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.
2. Pliki cookies stanowią dane informatyczne, które przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika serwisu i przeznaczone są do korzystania ze strony internetowej aroksds.com. Cookies zawierają najczęściej nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest ФОП Рудницький Євген Анатолійович, ІПН 3022517255.
4. Pliki cookies wykorzystywane są w celu:
a) dostosowania zawartości strony internetowej aroksds.com do preferencji użytkownika; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie użytkownika serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
b) tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób użytkownicy korzystają ze strony internetowej;
5. W ramach strony internetowej stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies:
„sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika do czasu opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
6. W ramach strony aroksds.com stosowane są następujące rodzaje plików cookies:
a) „niezbędne” pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach strony, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach strony;
b) pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa;
c) „funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez użytkownika ustawień i personalizację interfejsu użytkownika, np. w zakresie wybranego regionu lub języka;
d) „wydajnościowe” pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze strony internetowej;
e) „reklamowe” pliki cookies, umożliwiające dostarczanie użytkownikowi treści reklamowych bardziej dostosowanych do jego zainteresowań.
7. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym użytkownika. Użytkownik Serwisu może dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu użytkownika serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania.
8. Administrator serwisu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronie aroksds.com.
9. Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest w sekcji „Pomoc” w menu przeglądarki internetowej.
10. Administratorem danych w rozumieniu art. 7 pkt 4 Ustawy jest ФОП Рудницький Є.А., ІПН 3022517255.
11. Dane osobowe przechowywane są i przetwarzane przez ФОП Рудницький Є.А., ІПН 3022517255.
12. Administrator przetwarza dane osobowe użytkowników zgodnie z Ustawą, w celu umożliwienia prawidłowego korzystania z usług przez użytkowników. Dane osobowe pozyskane przez administratora nie są przekazywane podmiotom trzecim, chyba że taki obowiązek wynika z przepisów prawa.
13. Dane osobowe użytkowników serwisu są przetwarzane w celu i zakresie niezbędnym dla ich prowadzenia, oraz zgodnie z udzielonymi przez użytkownika dyspozycjami. Użytkownik serwisu ma prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz do ich poprawiania, jak również do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania jego danych w rozumieniu ustawy o ochronie danych osobowych. Podanie danych jest dobrowolne, a zgody na ich przetwarzanie mogą zostać wycofane w dowolnym czasie przez wysłanie wiadomości e-mail na adres arokslab@gmail.com spod adresu, którego zgoda dotyczy.
14. Zawarte w całym serwisie materiały nie mogą być wykorzystywanie na innych stronach www oraz innych publikacjach, bez uzyskania zgody.
15. Korzystając z portalu Facebook akceptują Państwo oświadczenie dotyczące praw i obowiązków, które powstało na podstawie Zasad Facebooka i stanowi regulamin, który określa stosunki pomiędzy serwisem a użytkownikami oraz wszystkimi innymi osobami korzystającymi z serwisu Facebook.
16. Zastrzegamy sobie prawo zmiany powyższej polityki prywatności poprzez opublikowanie nowej polityki prywatności na tej stronie.